3 gode grunde til at gøre jeres boligforening digital

Mens resten af verden følger med teknologiens trends, halter boligforeningerne bagefter. Dette kan nemt forhindres ved at gøre jeres boligforening digital.

Det er på tide at følge med tiden

Boligforeninger har længe eksisteret i Danmark, og er en boligstruktur, de fleste danskere har stiftet bekendtskab med. Mange danskere har prøvet at bo i en eller anden form for boligforening, og kender derfor også til vigtigheden af godt naboskab og god kommunikation, når man bor tæt på andre mennesker.  

Men mens resten af verden hastigt udvikler sig og følger med teknologiens trends, halter boligforeningerne bagefter. Der er fortsat mange boligforeninger, der driver og vedligeholder ejendommen på en langt mere tidskrævende og besværlig måde end nødvendigt. De styrer ventelister manuelt i Excel, printer informationer ud til hver enkelt beboer, og holder foreningens dokumenter i stakkevis af ringbind. Vedligeholdelsesplanen ligger i en skuffe og samler støv, og vigtige informationer kommer for sent ud til beboerne. 

Dette kan nemt forhindres ved at digitalisere jeres boligforening. Der findes i dag mange forskellige løsninger, der aflaster bestyrelsesarbejdet betydeligt og som effektiviserer og endda automatiserer forskellige processer. 

Der er mange gode grunde til at jeres boligforening bør overveje digitale løsninger. Her er tre af dem:

1. Digitalisering gør bestyrelsesarbejdet effektivt

Først og fremmest kan digitale løsninger være med til at øge effektiviteten i boligforeningen. Digitale værktøjer kan spare bestyrelsen uanede mængder tid og kræfter. Du kan eksempelvis få digitale ventelister, via. en ventelisteudbyder, hvor opskrivninger, opkrævninger og opdateringer kører automatisk. Du kan også vælge at have vedligeholdelsesplanen digitalt og bruge et system, hvor man dynamisk kan arbejde med de forskellige vedligeholdelsesopgaver og dermed konstant opdatere planen. Herudover kan bestyrelsen vælge at benytte en kommunikationsplatform, som gør det nemt og hurtigt at kommunikere med foreningens beboere og/eller administrator. 

2. Digitale løsninger styrker kommunikationen og fællesskabet

En anden god grund til at digitalisere jeres boligforening er, at I, ved hjælp af en digital løsning såsom en kommunikationsplatform, kan styrke kommunikationen og fællesskabet i foreningen. Ved at forbedre kommunikationen i foreningen, styrkes samarbejdet mellem bestyrelse og beboere. Derudover kan et digitalt forum, som dette være med til at involvere beboerne mere. De kan eksempelvis slå ting op på en digital opslagstavle, kommentere og komme med forslag. På den måde føler alle sig involveret i foreningens beslutninger. Og folk føler sig hørt og set.

3. Bliv transparente og spar penge i boligforeningen

Den tredje grund til at gøre jeres boligforening digital er, at det kan bidrage til en bedre økonomi, skarpere planlægning og dermed skabe mere transparens. Digitale værktøjer kan spare jer mange administrative timer, eksempelvis når det gælder ventelister. Derudover kan digitale løsninger hjælpe jer økonomisk. For eksempel ved hjælp af digitale faktureringssystemer, der sparer foreningen administrative omkostninger. Ved at varetage flere af de administrative opgaver digitalt vil i også opleve større transparens, når det gælder jeres økonomi og planlægning.

Når alt kommer til alt, er der mange gode grunde til at boligforeninger bør blive mere digitaliserede, og disse tre grunde er blot få af dem.

Læs også: Digitale løsninger kan opfylde behov hos lejer og ejer