Vedligeholdelsesplan: Derfor bør din boligforening få lavet en

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan er en rapport, der givet et godt overblik over jeres ejendoms tilstand, og hvilke renoveringsprojekter der er i vente. Den giver også et overblik over, hvordan økonomien i jeres boligforening ser ud. For her kan I se, hvornår og hvor meget I skal bruge på renovering og vedligeholdelse de næste 10 år frem.

Hvad indebærer en vedligeholdelsesplan?

Først bliver jeres ejendom gennemgået af en byggeteknisk konsulent. Han besigtiger ejendommen for at se tilstanden på bygningen. Deraf kan han anskue, hvilke renoveringer der er nødvendige i den kommende periode. Det opsummeres i et 10-års vedligeholdelsesbudget med retvisende overslag på, hvilke udgifter der kommer til at være, når der skal vedligeholdes eller renoveres.

Selvom en vedligeholdelsesplan faktisk kan bestilles med en udsigt helt op til 15 år, anbefales det, at I bruger den aktivt og opdaterer den oftere. Som udgangspunkt anbefaler de fleste rådgivningsvirksomheder, at en vedligeholdelsesplan opdateres ca. hvert 5 år. Ejendommens tilstand kan nemlig hurtigt udvikle sig med tiden, og det samme kan prisoverslagene.

Fordele ved at have en god vedligeholdelsesplan

En glad bank

Først og fremmest kan I undgå uventede udgifter og ubehagelige overraskelser. For med en vedligeholdelsesplan har I det rette overblik over, hvilke penge I skal bruge og hvornår. Udover det vil jeres bank også have et positivt syn på jer. Der er nemlig større chance for at kunne tage et acceptabelt lån i banken, hvis de kan følge med i de kommende udgifter, der er til vedligeholdet af jeres ejendom.

Gør bestyrelsen og beboere trygge

Når I får lavet en vedligeholdelsesplan, vil alle i boligforeningen få et bedre overblik over, hvilke projekter der ligger forude. Hvis I for eksempel ved, at kælderen er slidt og skal renoveres næste år, kan beboerne følge med i, hvad det kommer til at koste, og hvornår det kommer til at ske. Hvis jeres økonomi ikke rækker til at renovere, kan ejendommens beboere også se, om deres husleje eventuelt vil stige og hvorfor.

Læs også: Bliv bestyrelsesmedlem i din boligforening

Hvordan får I en vedligeholdelsesplan?

I skal bruge en professionel byggerådgiver eller ingeniør, Når I skal have udarbejdet en vedligeholdelsesplan. Så er I sikre på, at både planen og økonomien er retvisende. På den måde kan i trygt følge den praktisk og økonomisk. Derudover vil banker og valuarer stole mere på jer og jeres vedligeholdelsesplan, når den er udført af den rette fagperson.

Læs meget mere om vedligeholdelsesplaner og få et gratis og uforpligtende tilbud på en vedligeholdelsesplan hos SCHØDT her