Åben venteliste

En åben venteliste er en venteliste, der er åben for opskrivninger fra boligsøgende til en leje-, andels- eller ejerbolig. At ventelisten er åben betyder, at alle kan skrive sig op på ventelisten. 

Ikke alle boligforeninger, har en venteliste, og dem der har, har ofte en intern venteliste, som udelukkende er for beboere, eller beboernes venner og familie. Det kan derfor være svært for udefrakommende at få foden indenfor i de attraktive boligforeninger. En åben venteliste er derfor en god mulighed for at få fingrene i en bolig. 

En åben venteliste kan være svær at finde, da mange boligforeninger og ejendomme selv styrer deres ventelister, og man skal derfor kende den enkelte boligforening eller boligorganisation, for at kunne skrive sig op i første omgang. Der findes ikke umiddelbart en frit tilgængelig database over hele landets boligforeninger og deres ventelister. Det kan derfor være svært at navigere i som boligsøgende. 

Heldigvis findes der efterhånden forskellige udbydere, der hjælper boligforeninger med at administrere og styre ventelister digitalt, såsom Flatr. Her kan man oprette sig gratis, som medlem, og få overblik over ventelister med ledige pladser. Man kan skrive sig op på ligeså mange ventelister man ønsker, og skal blot betale et årligt gebyr til de foreninger, man er skrevet op til. 

Læs mere om ventelister her.