Nabohjælp

Tyve vil allerhelst undgå at blive opdaget, derfor er mennesker en af de bedste forebyggelsesmetoder, til at undgå indbrud. Mange nabolag og boligforeninger anvender Nabohjælp til at forebygge indbrud. Det vil sige, at naboer holder øje med ens hjem, mens man er på ferie eller væk hjemmefra. På den måde hjælper man hinanden med at undgå indbrud. Denne indsats kan være ekstra nyttig hen over julen, men også bare være medvirkende til generelt at skabe et trygt nabolag med godt naboskab.

Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden har lavet et tiltag, der hedder Nabohjælp. Hvor beboere i nabolag kan hjælpe hinanden med at holde øje med hinandens boliger og skræmme tyve væk.Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden skriver selv: “2 ud af 3 tyve er blevet afbrudt af naboer” i undersøgelsesrapporten 20 Tyve fra 2014.

Nabohjælp findes som en gratis app, og kan anvendes af villakvarterer og etageejendomme. Ligeledes kan man købe skilte med konceptet Nabohjælp eller bestille klistermærker, som viser indbrudstyve at foreningen eller nabolaget holder øje med hinanden. Dette er i sig selv med til at forebygge og skræmme tyvene væk.

MinEjendom kan ligeledes bruges til at hjælpe dine naboer. Her kan du lave opslag på en digital opslagstavle, som kun ejendommens beboere, bestyrelse og administrator har adgang til. På den måde kan du føle dig tryg i din ejendom, og tage på ferie uden bekymringer.