Løsøre

Løsøre er flytbare ting, såsom møbler, hårde hvidevarer og inventar, som hører til eller er fastgjort til ejendommen eller boligen. Løsøre er noget man, efter aftale, kan købe/sælge ved køb/salg af en bolig. Disse er typisk omfattet af en indbosforsikring. 

Når en bolig skal sælges eller købes, vil løsøre i nogle tilfælde være inkluderet i købesummen. I andre tilfælde kan det være en ekstra aftale mellem parterne. 

Det er en god idé at lave en skriftlig aftale om, hvad der skal medfølge i boligen, når den skal købes eller sælges. Således er man bedre sikret mod uenigheder. 

Hvis løsøre er inkluderet i købsaftalen, er køber forpligtet til at købe dem med. Hvis de derimod ikke er med i købsaftalen, er køber ikke forpligtet til at købe dem med, medmindre andet er aftalt. 

Ved hus- eller helårsboligsalg er det mest almindeligt, at sælger tager alt indbo med sig ved fraflytning. 

I en andelsbolighandel kan der være tilpasset løsøre. Det vil sige løsøre, der er særligt tilpasset eller integreret i boligen, som kan være svært at tage med sig. Det kan eksempelvis være et indbygget skab,  der efterlader et stort hul i væggen. I disse tilfælde er der tale om tilpasset løsøre, der følger med boligen, og som overdrages til køber. 

Men i en anden type handel skal det aftales, hvorvidt det følger med eller ej. 

Sælger og køber bør være klar over, at det ikke er tilladt at sælge indbo med til en pris, der overstiger dens værdi. 

Bliv klogere på ejendomme her.