Indeklima

Indeklima er en betegnelse for det klima, der er indendørs i en bygning eller i et rum. Det omfatter blandt andet temperatur, luftfugtighed, luftkvalitet, ventilation, lydforhold og lignende. 

Et godt indeklima er essentielt for vores sundhed. Dårligt indeklima kan give symptomer som træthed, hovedpine, allergiske reaktioner, samt irritation i øjne, næse og hals, og kan i værste tilfælde resultere i alvorlige sygdomme. Det kan også påvirke levetiden af materialer og udstyr i hjemmet. 

Mange faktorer kan påvirke dit indeklima. Det er typisk fugt, støj, tobaksrøg, partikler, støv, radon, skimmelsvamp eller kemikalier. 

Som boligforening kan I gøre forskellige ting for at forbedre indeklimaet for den enkelte beboer. I kan blandt andet udskifte jeres vinduer, sørge for at holde fugtniveauet nede i kælder og tag, og nudge beboere til at lufte ud hyppigere. 

Der findes ydermere forskellige løsninger, der kan være med til at forbedre og vedligeholde et godt indeklima. Såsom varme- og kølesystemer, luftrensere og ventilation. 

Ligeledes findes der forskellige firmaer, der specialiserer sig i netop dette, og udbydere der tilbyder teknologiske løsninger, der kan måle ting såsom luftfugtighed, støjforhold mm.

Undersøgelser peger på, at beboere har et ønske om bedre indeklima i deres bolig, samt teknologi der kan hjælpe med at tracke indeklimaet.

Læs mere om ejendomme, boligforeninger og livet heri her.