Guide til arrangementer i boligforeningen

Der er masser af arrangementer, du kan være med til at stable på benene i din boligforening. Og det behøver hverken at være bøvlet eller et stort arbejde for dig og bestyrelsen.

Arrangementer i boligforeningen kan både styrke boligområdet og et stærkere fællesskab blandt beboerne i ejendommen. Fælles arbejdsdage er med til at skabe et pænere og mere velplejet gårdareal, og et solidt fællesskab er med til at danne en sund og glad boligforening. Og det er de fleste boligforeninger være interesserede i.

Årlige arrangementer i boligforeningen

Hvis boligforeningens årshjul ikke indeholder en årlig arbejdsdag, så er det på tide at få lagt det ind nu. For der er flere gode grunde til at afholde mindst en årlig dag, hvor beboerne kan mødes og hjælpe til. Først og fremmest sparer boligforeningen penge på at hyre flere håndværkere og gartnere om året. Din boligforening har helt sikkert flere beboere, der enten har grønne fingre eller er gode med en boremaskine. De kan derfor være med til at vedligeholde ejendommens udendørsarealer. Og det er kan også være fedt for beboerne at kunne kigge ud af vinduet og se deres egne værker.

Arbejdsdagene er især også gode til at styrke fællesskabet blandt beboere, da de kan møde hinanden og finde ud af, hvem de egentlig deler ejendom med. Arrangementer i din boligforening, som arbejdsdage, er gode, fordi beboerne laver en aktivitet sammen. Derigennem har de god mulighed for at starte nye samtaler og venskaber. Et nyt blomsterbed kan åbne op for snakken om stauder, og et nyt gyngestativ kan få børnene til at lege sammen.

Hyggelige arrangementer med mulighed for at mødes

Udover at holde årlige arrangementer er det også en god idé at invitere beboerne til andre ting i din boligforening. For eksempel kan I som bestyrelse invitere til sommerfest, hvor I sammen kan nyde den danske sommer. Sæt en grill frem, hvis der ikke i forvejen står en i gården og sørg for nogle sommerlige musiknumre på et anlæg. Så kan dem der sidder derhjemme også høre, at der bliver budt op til hygge. Lad beboerne blive en del af begivenheden ved eventuelt at lade dem medbringe en ret og lidt godt til ganen.

Fællesspisning er også et arrangement, der er hyggeligt at sætte på listen over arrangementer i boligforeningen. Det er et mindre uforpligtende event, som ikke kræver så meget – hverken for bestyrelsen eller beboerne. Det kan sagtens sættes i forlængelse af jeres generalforsamling. Så bliver mødet mere uformelt, og der bliver mulighed for at tale om andet end boligforeningen.

Arrangementer for børnene

Der er ofte mange børnefamilier i boligforeninger, og de er ofte friske på at være en del af deres lokale arrangementer. Hvis man som boligforening får fat i børnene og deres interesser, så følger forældrene tit naturligt med.

Årlige traditioner er ikke en dum at idé at starte ud med. For man kan være helt sikker på, at børn for eksempel gerne vil fejre fastelavn og halloween. Hvis din boligforening er med til at arrangere et event som fastelavn, så er der god mulighed for, at flere beboere tilslutter sig. Det kan hurtigt blive en god tradition, som alle I ejendommen kan have sammen, og som er nem at afholde hvert år.

Nogle boligforeninger afholder også konkurrencer, hvor børn og forældre kan være med til at sætte det op eller støtte det. Det kan være små boder med boldkast eller en tombola. Boligforeningen kan samle penge ind til andre arrangementer, og på den måde danne et fællesskab blandt beboerne – de vil ofte gerne støtte det område, de bor i.

Få beboerne med

Hvordan får du så beboerne i din boligforening med på dine gode idéer? Det kan virke overvældende eller uklart at blive inviteret til noget nyt første gang. Den første gang boligforeningen inviterer til et hyggeligt arrangement, så sørg for, at de beboere der kommer bliver hørt og set. På den måde vil de automatisk føle sig velkomne til arrangementet.

Beboerne bliver helt sikkert også glade, når en invitation fra deres boligforeningen dukker op. Men invitationen skal også sørge for at informationen er præcis og oplysende. Og husk at vær ude i god tid med datoen, så det kan nå at komme i kalenderen. Du kan passende sætte det i kalenderen på MinEjendom eller skrive en festlig invitation på opslagstavlen.