Altanprojekt – Sådan kommer I godt i gang

At komme godt fra start i et altanprojekt er alfa omega. Altanprojekter kan hurtigt trække i langdrag, når der opstår fejl undervejs. Med en grundigt udført altanansøgning kan man komme godt fra start og mindske ventetiden på altanprojektet.

Altanprojekter har stor interesse

Det er ingen hemmelighed, at altaner er populære i København. Vi ser altanprojekter blive sat i gang overalt i København og omegn. Altanen giver lejlighedsejere mulighed for et privat uderum, hvor de kan nyde byen og naturen tæt på. Mange undersøgelser peger i retning af, at altaner øger livskvaliteten, og de højner også ejendomsværdien, og gør det nemmere at sælge sin lejlighed i fremtiden.

Interessen for det private uderum er tydelig hos SCHØDT byggerådgivning:

”Vi har fået flere henvendelser om private altaner i forhold til tagterrasser. Det lavede jeg rigtig meget af førhen. Der var det et kæmpe fokusområde. Så det kan måske pege lidt i retning af, at man hellere vil have sit eget lille uderum, end at man vil dele det med andre.” fortæller byggerådgiver Katrine Strodtmann.

Kom godt fra start med jeres altanprojekt

Men altanprojekter er ikke den rene idyl. I hvert fald ikke, hvis man ikke kommer godt fra start. Altanprojekter kan hurtigt trække i langdrag og tage op til 3 år fra idé til færdigt resultat. Det kommer ofte bag på folk, hvor tidskrævende det i virkeligheden er at påbegynde et altanprojekt. Der er mange beslutninger, der skal tages, faldgruber man skal være opmærksom på, og problematikker man skal tage hensyn til.

Så snart altanprojektet er vedtaget i foreningen og entreprenøren er valgt, handler det om at komme i gang med planlægningen. Her er det en fordel at have en bygherrerådgiver ind over, der kan hjælpe jer godt fra start.

Læs også: altaner i andelsboligforeningen – Hvorfor og hvordan?

Følg retningslinjerne

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg har fastsat nogle bestemte retningslinjer, som boligforeninger skal følge, for at passe på Københavns arkitektur. Der skal derfor ansøges om byggetilladelse fra Københavns Kommune. Denne proces kan blive meget lang, hvis altanansøgningen er mangelfuld – og det koster både tid og penge. Er jeres altanansøgning derfor grundig og fuldendt fra starten kan I forkorte behandlingstiden, og komme hurtigere i gang med jeres altanprojekt.

Altanprojekt: Det skal ansøgningen indeholde

Jeres ansøgning skal indeholde en fuldmagt. Den skal indeholde dokumentation fra en anerkendt statiker, samt en startererklæring fra en certificeret statiker. Den skal indeholde information om altaner, der kan være uhensigtsmæssigt placeret ift. beredskabets indsats. Den skal også indeholde en ansøgning om dispensationer. Derudover skal det indgå om der er en lokalplan, eller om der skal laves en helhedsvurdering.

Læs mere om og følg retningslinjerne her