Almen bolig

En almen bolig er en bolig, som administreres af en almen boligorganisation. En almen boligorganisation er nonprofit, og deres formål er at udleje boliger billigt. Typisk til mennesker med en lav eller mellemindkomst. 

En almen boligorganisation tænker ikke boligerne som en investering, men snarere som en service for beboerne. 

En almen bolig kan både være lejeboliger og andelsboliger, og kan være alt fra villa, rækkehus til etagebolig, eller kollegie og ungdomsbolig. De findes i forskellige størrelser og findes overalt i landet. De er typisk placeret i områder, med behov for billige boliger. 

Den almene bolig er en vigtig boligform i Danmark, da de gør det muligt for mennesker, der har en lavere indkomst, at få en bolig. 

Almene boliger udgør cirka 20 procent af den samlede boligmasse i Danmark. Der findes omtrent 446.000 almene boliger i Danmark. Heraf er 42 procent lejeboliger og 58 procent andelsboliger.

Hvis du ønsker at skrive dig op til en almen bolig, bør du først og fremmest kontakte den almene boligorganisation, som administrerer den bolig, du ønsker at skrive dig op til. Det kan du eksempelvis på boligportal.dk.

Du skal som regel udfylde en ansøgning, hvori du skal oplyse om din økonomi og boligsituation. 

Der er mange ansøgere til almene boliger, derfor kan ventetiden være meget lang. Sørg derfor for at skrive dig op i god tid, og til flere forskellige boliger. På den måde er dine chancer større for at få fat i en almen bolig. 

Bliv klogere på ejendomme og boligmarkedet her.